Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča
Potřebné přísady:
- 4 ks velká petžel
- 1 ks velký celer - opravdu velký a nebo dva menší
- 10 ks mrkví větší
- 1 -2 ks smetana 250ml každý podle toho jak má rád jemné - já dávám jednu - vegani alpro smetanu
- 2 ks cibule
- 6 ks bobkový list
- 20 - 25 kuliček nového koření
- sůl
- pepř
- máslo - vegani samozřejmně rostlinné
- citron
Postup přípravy:
- Oloupeme zeleninu a nakrájíme na větší kusy. Cibuli překrojíme jen na poloviny. Vše dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Navrch pokrájíme máslo a pečeme v troubě dokud zeleninka není měkká. občas promícháme.
- Po upečení vyjmeme a dáme do mixéru a mixujeme i s bobkovými listy a novým kořením. Již do mixéru přidáme smetanu.
- Obsah mixéru přes hrubší síto propasírujeme do kastrolu a povaříme a podle potřeby dosolíme a ochutíme. Já dávám jen jednu smetanu a tak omáčku vůbec nezahušťuji. Kdo dává více a chce jemnější možná bude muset. Nakonec čtvrtku většího citronu vymačkám do omáčky a je hotovo. Podáváme s knedlíkem a kdo má rád tak s brusinkami. Na talíři možno zjemnit smetanou.
- Kdo chce dochucuje nějakými bujony a kořením podle zvyku, ale já nechávám čisté.
VegetariánskéAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit