Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

Potřebné přísady:
  • 4 ks velká petžel
  • 1 ks velký celer - opravdu velký a nebo dva menší
  • 10 ks mrkví větší
  • 1 -2 ks smetana 250ml každý podle toho jak má rád jemné - já dávám jednu - vegani alpro smetanu
  • 2 ks cibule
  • 6 ks bobkový list
  • 20 - 25 kuliček nového koření
  • sůl
  • pepř
  • máslo - vegani samozřejmně rostlinné
  • citron
Postup přípravy:
  1. Oloupeme zeleninu a nakrájíme na větší kusy. Cibuli překrojíme jen na poloviny. Vše dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Navrch pokrájíme máslo a pečeme v troubě dokud zeleninka není měkká. občas promícháme.
  2. Po upečení vyjmeme a dáme do mixéru a mixujeme i s bobkovými listy a novým kořením. Již do mixéru přidáme smetanu.
  3. Obsah mixéru přes hrubší síto propasírujeme do kastrolu a povaříme a podle potřeby dosolíme a ochutíme. Já dávám jen jednu smetanu a tak omáčku vůbec nezahušťuji. Kdo dává více a chce jemnější možná bude muset. Nakonec čtvrtku většího citronu vymačkám do omáčky a je hotovo. Podáváme s knedlíkem a kdo má rád tak s brusinkami. Na talíři možno zjemnit smetanou.
  4. Kdo chce dochucuje nějakými bujony a kořením podle zvyku, ale já nechávám čisté.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Obrázek Rukolový salát s kozím sýrem  - lehká večeře

Rukolový salát s kozím sýrem - lehká večeře

Obrázek Tofu s kari a jasmínovou rýží

Tofu s kari a jasmínovou rýží

Obrázek Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Obrázek Panýr indický sýr - by Romča

Panýr indický sýr - by Romča

TOPlist