Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Quiche brokolicový

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 100 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 75 g vody

Základní náplň:

  • 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř

Brokolicová náplň:

  • 1 střední brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti nastrouhané parmazánu
Postup přípravy:
  1. Povolené máslo a mouku zpracujeme v robotu nebo vidličkou na drobenku. Poté přilijeme vodu a vypracujeme pružné, kompaktní těsto. Zabalíme ho do folie a necháme v lednici hodinu odpočinout.
  2. Troubu předehřejem na 200°C (horkovzduch na 180°C ).
  3. Formu na koláč nebo dort (cca 26 cm v průměru) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem. Těsto vyválíme a přeneseme do formy na dno a asi 2cm vysoký okraj (a nebo ho prsty vymačkáme do formy, podle toho, co je pro nás jednodušší). Z pečícího papíru vytřihneme kolo o průměru dna formy, položíme na těsto a zasypeme fazolemi (normální suché fazole z pytlíku, ne uvařené z konzervy, fazole tu slouží k zatížení těsta, ne ke konzumaci) nebo speciálními kamínky na pečení. Formu s těstem vložíme do rozpálené trouby a zapečeme 12 minut.
  4. Po upečení sesypeme fazole a odstraníme pečící papír na těstě. Fazole po vychladnutí uskladníme na příští pečení. Pokud je těsto někde nafouklé, propíchneme ho vidličkou.
  5. Základní náplň:
  6. Všechny ingrediece vložíme do většího hrnku (cca půllitrového) a rozšleháme vidličkou.
  7. Brokolicová náplň:
  8. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Brokolici omyjeme a nakrájíme na růžičky (košťály používat nebudeme), které vložíme do vařící vody a povaříme asi 10 minut do změknutí. Brokolici zcedíme, rozbijeme šťouchadlem na brambory a necháme chvíli  vychladnout. Pak přidáme prolisovaný česnek, parmazán a základní náplň a vše důkladně promícháme.
  9. Troubu snížíme na 170°C (horkovzduch na 160°C).
  10. Náplň nalijeme na lehce zchladlý korpus, vložíme do trouby a pečeme 25 minut.
  11. Podáváme ještě teplé nebo i studené nahkrájené na díly.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kokosové mléko - jak na to

Domácí kokosové mléko - jak na to

Obrázek Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Obrázek Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Pečené jablíčka - vynikající na dlouhé zimní večery

Pečené jablíčka - vynikající na dlouhé zimní večery

Obrázek Domácí jogurt - z obchodu již nekupuji

Domácí jogurt - z obchodu již nekupuji

Obrázek Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

TOPlist