Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Potřebné přísady:
  • čočka - já dala půl balení
  • vejce - podle počtu osob a mlstnosti jazýčků
  • mouka
  • voda
  • sůl
  • ocet
  • kyselá okurka - jen kdo má rád - (nemusí být)
Postup přípravy:
  1. Čočku dáme do kastrolu a přelijeme množstvím vody tak, aby byla čočka krásně potopená. Necháme dvě hodiny bobtnat. Přilijeme opět vodu tak, aby jsme měli vody jednou tolik jak čočky a vaříme do změknutí.
  2. Když je čočka krásně měkká - ochutnáme, tak přisolíme podle chuti a okzselíme octem - jak kdo má rád. Zahustíme záklepkou.
  3. Záklepka je mouka rozšlehaná s trochou vody. Někdo má rád čočku tak, že se sype a v tom případě nezahušťujeme.
  4. Máme hotovo, teď už jen hodíme vejce na pánvičku a uděláme si volská oka :-))
  5. Kdo chce může také čočku připravovat na cibulce a někdo rád dochucuje cukrem. Takže ve vaření této pochoutky se vaší fantazii meze nekladou.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Treska ... bez majonézy, bez ryby

Treska ... bez majonézy, bez ryby

Obrázek Vločkové lívance - bez mouky

Vločkové lívance - bez mouky

Obrázek Hrachovka ze žlutého hrášku s pórkem

Hrachovka ze žlutého hrášku s pórkem

Obrázek Salátek z rukoly s kozím sýrem podle Deli

Salátek z rukoly s kozím sýrem podle Deli

Obrázek Dušená dýně s jasmínovou rýží

Dušená dýně s jasmínovou rýží

Obrázek Mrkvounová pomazánka alá humr

Mrkvounová pomazánka alá humr

Obrázek Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

TOPlist