Koláč Bikaina by Romča
Potřebné přísady:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru - ( já jsem dala jen polovinu a dosladila jsem medem z pampelišek )
- 2 vejce
- 2 hrsti vlašské ořechy - namleté
- kávová lžička Chia semínek - nemusí být
- brusinky hrst
- 6 ks datle sušené pokrájené na kousky
- hrozinky
- 1 hrnek sladkého podmáslí nebo smetana - (já používám podmáslí co mám z čajového másla)
- prášek do pečiva
- raw kakao nebo holandského typu
- hrnek oleje - každý na co je zvyklý
- hrstka konopných semínek - loupané
Postup přípravy:
- Mouku prosijeme, dáme do mísy a smícháme s práškem do pečiva. Vejce oddělíme bílky od žloutků - z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem do pěny.
- Utřené žloutky s cukrem přidáme do mísy, kde již máme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Teď už jen přidáme všechny ingredience mimo sněhu s bílků a pořádně promícháme tak, aby jsme nikde neměli hrudky a těsto bylo krásně vláčné a hebké. Nakonec opatrně vmícháme sních z bílků a máme hotovo. Teď si vymažeme formu a vysypeme kokosem - takhle to dělám já když nepoužiji silikonovou jako jsem právě dnes použila a dáme péct.
- Pečeme každý podle své trouby, podle špejle kterou zapíchneme do těsta poznáme zda je koláč hotov. Poznáte to tak, že po zapíchnutí a následném vyndání špejle na několika místech je špejle suchá a těsto se na ní nelepí.
- Hotovo, vyndáme a necháme vychladit, zdobíme moučkovým cukrem a podáváme s raw nutelou a nebo každý podle chuti.
- Dobrou chuť a ať se Vám dílko daří !!!
- Tak a já si jdu s rodinkou užívat víkendové mlsání. Někdy se prostě hřešit musí.
VegetariánskéAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit