Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Vločkové lívance - bez mouky

Potřebné přísady:
  • náhražka vajec nebo stačí banán - kdo chce dá 2 vejce
  • 250g vloček
  • 500ml sojového mléka - kdo chce dá obyčejné
  • špetka soli
  • nevegani dají dvě lžíce medu
  • soda špetka a nebo lžička prášku do pečiva - opět kdo co upřednostňuje
Postup přípravy:
  1. Dáme do misky sojové mléko a nebo obyčejné 500ml. A do něj namočíme 250g vloček. Necháme namočené hodinku. Po hodině přidáme náhražku vajec - (banán, vejce) jak kdo chce a špetku soli. A nevegani přidají med. A přendáme do mixéru a mixujeme.
  2. Můžeme použít tyčový mixér, ale já dávám do obyčejného a mixuji cca sedm min na nejvyšší otáčky. Poté přidám jedlou sodu, nebo prášek do pečiva. Pečeme malé lívanečky.
  3. Podáváme jak kdo má rád. Variacím se mezenekladou. Můžete nasladko i naslano. Moje děti milují s bílým jogurtem a medem. Ale jsou dobré i s domácím džemem a nebo třeba naslano se sýrem :-) Zkuste určitě neprohloupíte. Smažím na keramické pánvi skoro nasucho. Je nutné dělat malé lívanečky, aby se nám dobře obracelo.
  4. Dobrou chuť přeji
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Obrázek Bramborová placka s domácím bezinkovým kompotem

Bramborová placka s domácím bezinkovým kompotem

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Obrázek Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

TOPlist