fazole - použila jsem bíle ale pro barvu jsou lepší červené
vejce
červená paprika
uzená paprika
pepř
sůl
oregáno
římský kmín nebo chilli
cuketa
mrkev
hrst slunečnicových semínek
mouka nebo strouhanka - ( mouku lze také nahradit pomletými vločkami)
Shoya řasa Kombu
Postup přípravy:
Do mísy si dáme fazole, přebereme propláchneme několikrát a necháme přes noc namočené.
Potom slijeme vodu z fazolí a několikrát důkladně propláchneme. Dáme vařit, já jsem přidala do vody ve které se vaří fazole ještě řasu Kombu.
Uvařené fazole slijeme a propláchneme. Přidáme vejce, Shoya, sůl peř a další koření a také mouku nebo jinou náhražku. Fazole můžeme rozmačkat, aby nám vznikla hustá hmota, ale tentokráte na přání nechala falole celé. Přidat nastrouhanou cuketu a mrkve, promíchat. Na šťouchání můžete použít klidně jen šťouchadlo na brambory a pokud by někdo chtěl tak je také možné použít food procesor a pak jsou burgery absolutně hladké. Někdy to tak dělám.
No a už jen plnění bulek, já jsem dala sýr roztavený, salátek, horčici, domácí kečup, rajče, opečené žampióny a sweet chilli omáčku. Je hotovo, kdo by snad měl velký hlad může doma udělat hranolky z brambor či batátů, stačí pokapat olivovým olejem a posypat mořskou solí a nechat péct v troubě.