Dušená dýně s jasmínovou rýží
Potřebné přísady:
- 1 velká mrkev a o trochu víc dýně
- limetová šťáva
- petržel kudrnka
- mletý kardamon
- sezamové semínko
- sůl, pepř
- hrnek jasmínové rýži (hrst na porci)
- 4 hřebíčky
- špetka hořčičných semínek
- několik kuliček pepře
- lžička kari koření
- sůl
Postup přípravy:
- V hrnci rozpálíme lžíci olivového oleje a přihodíme hřebíček, hořčičné semínko, a kari koření. Zamícháme a až začne vonět, přisypeme rýži. Chvíli restujeme a až rýže začíná bělat, přilijeme horkou vodu tak aby rýže byla ponořená. Z hrnce se může hodně kouřit. Vaříme na mírném ohni za občasného zamíchání. Až je voda vyvařená, hrnec přikryjeme pokličkou a rýži necháme dojít.
- Na pánvi orestujeme pokrájenou dýni a mrkev na kostičky, přidáme špetku kardamonu a sůl. Pak podlijeme vodou (asi decka a půl) a necháme dusit dokud není zelenina měkká (asi 10 minut). Pak zakápneme limetovou šťávou, dochutíme a přimícháme petrželovou nať a sezamové semínko. Ke konci můžeme přidat lžíci másla, aby se udělala jemná omáčka.
- Zdroj viz odkaz
Mohlo by se Vám líbit