Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Ovesné domácí sušenky

Potřebné přísady:
  • 100g ovesných vloček
  • 80g hladké celozrnné mouky (já použila pšeničnou, ale asi je možná kterákoli)
  • 60 g třtinového cukru
  • 100g slunečnicového oleje
  • půlka banánu
  • 1 vetší jablko
  • 30g slunečnicových semínek
  • 30g lískových ořechů
  • 50g rozinek
  • 1 lžička kypřícího prášku (z vinného kamene)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • domácí marmeláda (meruňková a jahodová)
Postup přípravy:
  1. Rozmixujeme banán, jablko a ořechy. Vzniklou pastu přidáme ke zbytku ingrediencí a vytvoříme směs, kterou pořádně promícháme. Dáme do ni vše, krom marmelády.
  2. Rozehřejeme si troubu na 160 stupňů.
  3. Ze směsi vytváříme kuličky (navlhčenými rukami) a poté placičky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pokud chceme přidat marmeládu, uděláme lžičkou na konec důlky, do kterých marmeláda po 10 minutách v troubě přijde.
  4. Dáme do trouby, po 10 minutách vyndáme a dodáme marmeládu (nemusíme!!!) a dopékáme dalších 12 minut!
  5. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makové mléko - Jak z máku vytvořit dobré mlíčko

Makové mléko - Jak z máku vytvořit dobré mlíčko

Obrázek Mrkvové bramboráčky s celerem

Mrkvové bramboráčky s celerem

Obrázek Dýňový koláč - žádná mouka, cukr nebo tuk

Dýňový koláč - žádná mouka, cukr nebo tuk

Obrázek Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Obrázek Pečená jablíčka v kabátku by Romča

Pečená jablíčka v kabátku by Romča

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Obrázek Bramborová roláda s uzeným tofu

Bramborová roláda s uzeným tofu

Obrázek Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

TOPlist