Žampiónový krém by Romča
Potřebné přísady:
- žampiony
- řepkový olej
- sůl
- domácí vegeta
- vločky
- mléko
- voda
- cibule
- zeleninový bujón - ( nemusí být)
Postup přípravy:
- Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do zlatova, přidáme nakrájené žampiony. Pár žampiónů nechávám bokem a pak opeču na pánvičce a přidávám již do hotové polévky.
- Na cibulku dáme omyté, osušené a pokrájené žampióny a opeču dozlatova, přidat trošku vody a nechám povařit. Po cca 8 minutách přidám mléko a přivedu k varu. Připravím si záklepku z mléka a mouky a zahustím. Nechám projít varem a rozmixuji tyčovým mixérem, pokud nemáte použijete obyčejný mixér. Osolíme a přidáme domácí vegetu. Pro koho je chUť moc éterická přidá ještě kvalitní zeleninový bujon. Bokem na pánvi si na sucho opražím vločky, které si pak každý podle chuti přidá do polévky.
- Dobrou chuť
VegetariánskéAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit