Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Brokolicové karbanátky

Potřebné přísady:
  • brokolice
  • 2 vejce
  • 125 g tvarohu
  • česnek
  • strouhanka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brokolici lehce povaříme, vodu slijeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí rukou rozmačkáme. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Do misky k rozmačkané brokolici přidáme žloutky, utřený česnek a podle chuti osolíme a opepříme. Teď podle potřeby karbanátky zahustíme strouhankou. Z bílků si ušleháme tuhý sníh to poznáme tak, že po našlehání při otočení nádoby se sněhem nám sníh krásně drží v nádobě a nijak nestéká. Ušlehaný sníh právě teď přidáme ke směsi a vytvarujeme karbanátky. Na plech na kterém máme pečící papír naskládáme karbanátky a pečeme asi půl hodinky. Hotové karbanátky doporučuji podávat s bramborovou kaší.
  2. Dělám i druhou verzi kde dávám jen jedno vejce, celý tvaroh, sůl pepř a strouhanka toť vše a také jsou moc dobré.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Obrázek Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Obrázek Polévka z červené řepy by Romča

Polévka z červené řepy by Romča

Obrázek Šmakoun s celerovými hranolky cuketou a salátem

Šmakoun s celerovými hranolky cuketou a salátem

Obrázek Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Obrázek Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

TOPlist