Celerové hranolky by Romča
Potřebné přísady:
- celer velký cca 1kg
- 2-3 lžíce olivového nebo řepkového oleje
- paprika sladká nebo grilovací koření
- sůl
Postup přípravy:
- Do hrnce si dáme vařit vodu, kterou osolíme. Celer oloupeme a nakrájíme na plátky a následně na hranolky cca 1cm. Hranolky vhodíme do vroucí vody a vaříme cca 2 minutky. Vyndáme, slijeme a osušíme. Dáme zpět do kastrolu a osolíme a okořeníme, přidáme olej a protřepeme. Na plech dáme pečící papír a hranolky rozprostřeme tak, aby se nám nepřekrývali. Pečeme zhruba na 220 stupňů, ale každý se řiďte podle své trouby. Každý má jinou a teplota i čas se často o dost liší.
VegetariánskéAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit