Dušená čočka s dýní a tofu
Potřebné přísady:
- 1/2 dyne hokaido (jedna mensi)
- 250 g uzeneho tofu
- 200 g cervene cocky neloupane
- 100 g cibule
- snitka cerstveho tymianu (lze nahradit i susenym, napr. od Sonnentoru)
- 2 strouzky cesneku
- 1-2 lzice bujonu Wurzl
- cerstva kudrnka(nebo jine bylinky na posypani)
- sul
- olej
Postup přípravy:
- Namocime si cocku(alespon na 5 hodin, muzeme i pres noc).Dyni omyjeme, vydlabeme seminka (neni treba loupat) a nakrajime na kostky. Smichame s olejem a peceme 15 min v troube rozehrate na 170 stupnu.
- Cibuli osmahneme na oleji do ruzova. Pridame cocku, zalijeme 1,5nasobkem mnozsvi vody, pridame nasekany tymian, wurzl a dusime do zmeknuti cocky.
- Ke konci pridame na kostky nakrajene tofu, pecenou dyni, dochutime cesnekem a soli a kratce prohrejeme. Podavame posypane bylinkami (ja pouzila rerichu)
- Zdroj viz odkaz
Mohlo by se Vám líbit