Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Zapékaný karfiol

Potřebné přísady:
  • karfiol
  • zemiaky
  • kyslá smotana
  • vajcia
  • syr
  • maslo
  • paprika
  • pažítka
  • korenie
  • soľ
Postup přípravy:
  1. Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, 2 kyslé smotany, 4 vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, 20 deka strúhaného syra, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, lyžicu soli a lyžičku mletého čierneho korenia. Všetko riadne premiešame, zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch. Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť!
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špagety se sojovým granulátem

Špagety se sojovým granulátem

Obrázek Dort s javorovým sirupem, ořechy a tofu krémem

Dort s javorovým sirupem, ořechy a tofu krémem

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Kakaový cupcake s borůvkovým krémem

Obrázek Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Obrázek Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

TOPlist