Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Zapékaný karfiol

Potřebné přísady:
  • karfiol
  • zemiaky
  • kyslá smotana
  • vajcia
  • syr
  • maslo
  • paprika
  • pažítka
  • korenie
  • soľ
Postup přípravy:
  1. Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, 2 kyslé smotany, 4 vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, 20 deka strúhaného syra, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, lyžicu soli a lyžičku mletého čierneho korenia. Všetko riadne premiešame, zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch. Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť!
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Obrázek Mungovňačka - zdravá polévka

Mungovňačka - zdravá polévka

Obrázek Šmakoun s celerovými hranolky cuketou a salátem

Šmakoun s celerovými hranolky cuketou a salátem

Obrázek Panýr indický sýr - by Romča

Panýr indický sýr - by Romča

Obrázek Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

TOPlist