Dýňová čína
Potřebné přísady:
- rýžové nudle (celé balení pro 4 osoby)
- olivový olej
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 dýně hokkaido
- 1 tofu natural
- 1 mrkev
- 1 chilli paprička
- sójová omáčka
- světlá sezamová semínka
- tmavá sezamová semínka
Postup přípravy:
- Rýžové nudle uvařit podle návodu (zalila jsem horkou vodou a nechala 10 minut odstát). Dýni nakrájet na menší kousky a cca deset minut povařit. Na olivovém oleji osmahnout cibulku a česnek s nakrájenou chilli papričkou. Poté přihodit na kostičky nakrájené tofu a na plátky nakrájenou mrkev (já na její krájení použila škrabku). Zalít sójovou omáčkou podle chuti. Přidat dýni a světlý sezam, vše pěkně promíchat a přibližně 10 minut restovat.
- Na talíři posypat tmavým sezamem.
- Jana Holimanova (Veg.Jenny)
Mohlo by se Vám líbit