Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Vegetarianská rajská omáčka s kuličkami by Romča

Potřebné přísady:
  • rajčatové pyré
  • oloupaná rajčata
  • kečup - já dávám domácí
  • cibule
  • sojové mléko - já použila Alpro
  • skořice
  • cukr
  • sůl
  • zeleninový vývar - nebo kvalitní bojón
  • kuličky pro vegetariány
  • olej - já použila řepkový
  • citron
  • mouka + mléko na záklepku na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Cibulku si nakrájíme na drobno a na řepkovém oleji zesklovatíme. Na cibulku dáme kečup, dávám jen když mám svůj domácí a rajčatové pyré a necháme chvilku pražit, následně přidáme nakrájená, spařená a oloupaná rajčata a opět vaříme. Přilijeme trochu vody a necháme vařit.
  2. Bokem na pánvičce si opečeme kuličky, které potom přidáme do omáčky. Po deseti minutách otevřeme papiňák, tedy já v něm vaří kdo vaří v kastrolu může to trvat déle, vezmeme tyčový mixér a omáčku rozmixujeme. Přidáme trochu vody a přivede k varu. Osolíme, přidáme skořici asi kávovou lžičku a osladíme podle chuti. Necháme chviličku vařit a zahustíme záklepkou kterou si připravíme v hrnečku z mléka a mouky a důkladně promícháme tak aby jsme neměli žádné hrudky. Vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. Tak máme hotovo a už jen okyselíme šťávou z citronu.
  3. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem, kdo jak má rád.
  4. Dobrou chuť!!
  5. Jako druhé jsme dnes měli opět oblíbenou polévku mungovňačku.
  6. Recept na tuto polévku naleznete v tomto odkazu - http://www.pidak.cz/recept-mungovnacka-zdrava-polevka
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Obrázek Bramborová roláda s uzeným tofu

Bramborová roláda s uzeným tofu

TOPlist