Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Dobrožrútsky ,,Dhal,,

Potřebné přísady:

[4 menšie porcie]

Jedno z našich obľúbených jedál je dhal. Existuje mnoho spôsobov prípravy, chutí a použitých surovín.

Tu je recept, ktorý vznikol za pomoci jedného z najlepších kuchárov=hladu :))
Výborne k tomu pasuje jasmínova ryža

  • 150g červená šošovica
  • 2 mrkvy
  • 50-70g sójový granulát
  • Kúsok zázvoru
  • Ghee maslo
  • 1 čl Mletá červená paprika
  • 2 pl kokosový nektár (po prípade kokosový cukor)
  • Balsamico ocot, himalájska soľ
  • Sušené rajčiny
  • Olivy
Postup přípravy:
  1. Šošovicu prepláchneme a vložíme do vriacej vody variť. Osolíme.
  2. Vo woku, alebo v hrnci si na ghee masle orestujeme mrkvu, pridáme nastrúhaný zázvor, mletú papriku, nektár a balsamico ocot, krátko orestujeme, aby nám nezhorkla paprika a zalejeme vodou.
  3. Keď nám to zovrie pridáme sójový granulát a varíme cca. 10 min. Osolíme. Ak treba, prilievame počas varenia vodu.
  4. Šošovica sa nám medzitým uvarila domäkka (10-15 min) takže ju môžme primiešať do sójovej zmesi.
  5. Nakoniec už pridáme iba najemno nakrájané sušené rajčiny a olivy.
  6. Všetko to zmáknete do polhodky a máte výbornú, výživnú a sýtu večeru bez mäsa.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Treska ... bez majonézy, bez ryby

Treska ... bez majonézy, bez ryby

Obrázek Fofr falešná  svíčkajda na divoko by Romča

Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

Obrázek Bazalka a pár informací o této bylině

Bazalka a pár informací o této bylině

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Dýňový koláč - žádná mouka, cukr nebo tuk

Dýňový koláč - žádná mouka, cukr nebo tuk

Obrázek Domácí máslo - v obchodě nekupuji

Domácí máslo - v obchodě nekupuji

Obrázek Panýr indický sýr - by Romča

Panýr indický sýr - by Romča

Obrázek Zapečené papriky s tofu a jáhlami

Zapečené papriky s tofu a jáhlami

TOPlist