Recept - Thajské fazolky
Potřebné přísady:ingredience na 4 porce
- 500 g fazolek
- 2 menší cibule
- 1 obří žampión
- 1/2 balení uzeného tempehu
- cca 300 g jasmínové rýže
- čerstvý kopr
- zelená kari pasta
- sůl, pepř
Postup přípravy:
- Jedl jsem snědl jsem receptík :-)
- Uvařit jasmínovou rýži v osolené vodě v poměru 1:2 přidali jsme krapítko kokosového oleje má pak krásnou jemnou chuť.
- Fazolky zbavuji těch tvrdých konců a pak je nechám max 5 minut povařit ve vroucí vodě.
- Zarestovala jsem cibulku s tempehem a jedním obřím žampiónem, přidala jsem 5 minut vařené fazolky a na jemno nakrájený kopr (ten jsem ještě uloupila na zahrádce)
- Zalila jsem to zbytečkem kokosového mléka a omajdu nastavila kuzu (kuzu funguje jako škroby které se rozmýchávají ve vodě a zahušťují omajdy)
- Dochuceno solí pepřem a hlavně zelenou kari pastou (asi dvě čajové lžičky) Já osobně bych ještě přidala citrón, ale ten doma nebil.
- Nechte si chrochtat:-)
Mohlo by se Vám líbit