Hrachové žrádlo
Potřebné přísady:
- 500 g předem namočeného žlutého hrachu
- 300 g mrkve
- 4-5 krajíců chleba
- 3 PL krupice
- 2 PL sušeného sójového nápoje
- trochu čerstvého kopru
- vodu (podle potřebného množství)
- zeleninový bujón
Postup přípravy:
- Ve velkém si hrnci si uvaříme hrách se zeleninovým bujónem. Když je měkký tak ho s potřebným množstvím vody rozmixujeme (asi tak do půl hrnce). Mrkev vaříme zvlášť nakrájenou na kostičky se šptkou soli a dvěma lžičkami cukru.
- Do rozmixovaného základu jí přimícháme. Hrnec dolijeme vodou, aby byl skoro plný. V hrníčku si rozmícháme sušený sójový nápoj a s krupici a přilijeme. Podle chuti přidáme sůl, cukr a kari koření. Necháme chvíli probublat a natrháme do polévky několik krajíců chleba a tím polévku zahustíme. Nakonec přidáme kopr.
- Kdo má rád kyslou polévku může přidat trochu octa nebo citróové šťávy. Také doporučuji si na začátku, asi tak hrnek hrachu odebrat, abychom ho pak na konci mohli do polívky hodit. Někdo má totiž raději kusy. ,)
- Když do polívky nenatrháme chleba, můžeme podávat s brambory nebo s hnědou rýží.
VegetariánskéAutor receptuGabriela V.
Mohlo by se Vám líbit