Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča
Potřebné přísady:
- gnocchi koupené nebo -( brambory, vejce, sůl, hladká mouka )
- čerstvý nebo mražený listový špenát
- smetana
- sůl
- Quorn mince viz foto - ( zakoupíte v Icelandu) - můžete použít i jinou vámí zvolenou náhražku
- cibule
- olivový olej
- česnek
- kousek másla
- domácí vegeta
- mouka hladká na zahuštění
Postup přípravy:
- Na olivovém oleji osmažíme cibulku a přidáme náhražku masa. Orestujeme a přidáme čerstvý nebo mražený špenát. Osolíme a podlijeme trochou vývaru a necháme chvilku dusit. Kdo nemá vývar dá bujón. Zalijeme smetanou a dochutíme česnekem a vegetou. Nakonec zahustíme záklepkou - ( mouka rozmíchaná s mlékem) můžeme ale nemusíme přidat kousek másla a necháme rozpustit.
- Gnocchi uvaříme buď podle návadu na sáčku a nebo si je vytvoříme doma. Doma je uděláme tak, že si uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastruháme. Přidáme vejce a mouku a vytvoříme těsto jako na bramborový knedlík ne moc husté. Vyválíme válec o průměru asi 3 cm a krájíme noky, které po straně pro ozdobu můžeme ale nemusíme splácnout vidličkou.
Vegetariánské
Mohlo by se Vám líbit