Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky
Potřebné přísady:
- 4ks mrkev
- 2ks petržel
- 1ks celer menší
- 2ks brambor
- kousek pórku
- jarní cibulka
- nať z celeru nebo petrželky
- olivový olej
- máslo
- sůl
- cibule
Strouhankové knedlíčky:
- strouhanka
- 2 vejce celé
- bazalka
- majoránka
- sůl
- pepř -( kdo chce a má rád)
Postup přípravy:
- Mrkev, celer, petržel, cibulku a pórek očistíme a nakrájíme. Mrkev krájím na kolečka a některé na čtvrtky. Pórek pokrájím na kolečka a stejně tak jarní cibulku. Z velkých kusů se lépe pak uvolňuje chuť do vývaru. Cibuli klasikou překrojím jen na polovinu.
- Do kastrolku dám olivový olej a kousek másla a na něj všechnu zeleninu a opékám po všech stranách cca 5 minutek. Poté zaliji vodou a vařím do změknutí. Přisolím mořskou solí. Kdo chce může přidat bujón nebo koření podle chuti. Já nepoužívám, jeliko6 mám malé děti a každý si může na talíři dochutit podle libosti.
- Tak teď strouhankové knedlíčky:
- Ty si připravíme tak, že rozklepneme dvě vejce do mističky a přidáme majoránku, bazalku, sůl, pepř -(kdo chce) a přidáváme strouhanku dokud nám nevznikne řidší těsto z kterého mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky, které rovnou vhazujeme do vroucí polévky a vaříme okolo pěti až sedmi minut.
- Dobrou chuť
VegetariánskéAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit