Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Mrkvový dort

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek trtinoveho cukru
  • 4 domaci vajicka
  • 1 hrnek rostlinneho oleje (olivovy, slunecnicovy)
  • 2 hrnky celozrnne spaldove mouky( psenicne)
  • 2-3 lzicky skorice
  • 2 lzicky prasku do peciva bez fosfatu
  • 2 lzicky kyprici sody
  • ¼ lzicky soli
  • 1 hrnek nasekanych vlasskych orechu
  • 3 hrnky najemno nastrouhane mrkve

Krem

  • 1 balicek hedvabneho tofu
  • Vanilkovy cukr
  • 1 lzicka citronove kury
Postup přípravy:
  1. Proslehame cukr, vajicka a olej, pridame mouku a vsechny suche ingredience. Nakonec vmichame orechy a mrkev.
  2. Peceme na 180 stupnu cca 1 hodinu nejlepe na pecicim papire ( pokud ho nemate staci vymazat formu a vysypat troskou celozrnne mouky)
  3. Mezitim si pripravime krem. Tofu vyslehame s vanilkovym cukrem, citronovou kurou a nechame v lednicce. Zchladly dort ozdobime kremem( muzem jeste posypat orechy).
  4. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Treska ... bez majonézy, bez ryby

Treska ... bez majonézy, bez ryby

Obrázek Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Obrázek Margaret- jemný, vanilkovo- kakaový moučník - (bez vajec)

Margaret- jemný, vanilkovo- kakaový moučník - (bez vajec)

Obrázek “Bananatella” – home made banánová nutella

“Bananatella” – home made banánová nutella

Obrázek Bramborová šťáva - velmi zdravý a prospěšný nápoj pro Vaše tělo

Bramborová šťáva - velmi zdravý a prospěšný nápoj pro Vaše tělo

Obrázek Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

TOPlist