Lívance - kváskové s ovesnými vločkami
Potřebné přísady:TĚSTO:
- 130g žitného kvásku
- 450ml mléka
- 50g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150g hladké pšeničné mouky
- 50g špaldové mouky
- 100g jemných ovesných vloček
- citrónová kůra
- špetka soli
- 1 vejce
NA OZDOBU:
- marmeláda
- javorový sirup
- šlehaný tvaroh
- kysaná smetana
- jogurt
- skořicový cukr
- pomerančový cukr
- různé druhy ovoce
Postup přípravy:
- 1. den - příprava těsta
- Všechny suroviny kromě vejce v míse dobře promíchat, mísu zakrýt a odložit do druhého dne do lednice.
- 2. den - pečení
- Mísu vyndat z lednice, přidat vejce, promíchat a nechat kynout cca 1 hodinu při pokojové teplotě.
- Péct na lívanečníku na troše oleje - péct zvolna, obracet, až když jsou lívance skoro propečené (jsou hodně probublané a na povrchu už není tekuté těsto).
- Lívance dozdobit podle chutě.
VegetariánskéAutor receptuJitka D.
Mohlo by se Vám líbit