Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Lívance - kváskové s ovesnými vločkami

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • 130g žitného kvásku
  • 450ml mléka
  • 50g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150g hladké pšeničné mouky
  • 50g špaldové mouky
  • 100g jemných ovesných vloček
  • citrónová kůra
  • špetka soli
  • 1 vejce

NA OZDOBU:

  • marmeláda
  • javorový sirup
  • šlehaný tvaroh
  • kysaná smetana
  • jogurt
  • skořicový cukr
  • pomerančový cukr
  • různé druhy ovoce
Postup přípravy:
  1. 1. den - příprava těsta
  2. Všechny suroviny kromě vejce v míse dobře promíchat, mísu zakrýt a odložit do druhého dne do lednice.
  3. 2. den - pečení
  4. Mísu vyndat z lednice, přidat vejce, promíchat a nechat kynout cca 1 hodinu při pokojové teplotě.
  5. Péct na lívanečníku na troše oleje - péct zvolna, obracet, až když jsou lívance skoro propečené (jsou hodně probublané a na povrchu už není tekuté těsto).
  6. Lívance dozdobit podle chutě.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Treska ... bez majonézy, bez ryby

Treska ... bez majonézy, bez ryby

Obrázek Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Obrázek Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

Obrázek Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Cizrna v rýži se "sladkokyselou" omáčkou!

Obrázek Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Obrázek “Bananatella” – home made banánová nutella

“Bananatella” – home made banánová nutella

Obrázek Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

TOPlist