Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Ovesný raw jogurt

Potřebné přísady:
  • 3 hrnečky kvalitních ovesných vloček
  • 3 hrnečky vody
  • 1/4 lžičky vanilkové esence
  • 3 kapky stévie nebo 1 polévková lžíce agáve nebo javorového sirupu kdo co má rád
Postup přípravy:
  1. Dejte ovesné vločky do skleněné nebo kovové mísy a přidejte vodu a nechte přes noc máčet. Ráno přeceďte přes cedník a propláchněte pořádně studenou vodou. Nechte okapat a opět přidejte tři šálky vody a na vysokou rychlost mixujte do hladka. Dejte zpět do misky a přikryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě. Průvan vadí při procesu fermentace.
  2. Jednou nebo dvakrát denně promíchejte a ujistěte se, že utěrka je pěkně vlhká. Doba než budete mít jogurt vetšinou trvá 3-4 dny kvašení. Pokud jste již spokojeni s kyselostí vašeho ovesného jogurtu přidejte pár lžiček vody, vanilku a sladidlo. Jogurt vydrží cca 5 dnů v chladničce. Také můžete osladit smrkovým medem pokud máte rádi.
  3. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Fofr falešná  svíčkajda na divoko by Romča

Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

Obrázek Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Obrázek Dušená dýně s jasmínovou rýží

Dušená dýně s jasmínovou rýží

Obrázek Pečené jablíčka - vynikající na dlouhé zimní večery

Pečené jablíčka - vynikající na dlouhé zimní večery

Obrázek Polévka z červené řepy by Romča

Polévka z červené řepy by Romča

Obrázek VeganglutenFreebean burger - VGFBB - Fazolové burgery

VeganglutenFreebean burger - VGFBB - Fazolové burgery

Obrázek Vegetariánské špagety s rajčatovou omáčkou by Romča

Vegetariánské špagety s rajčatovou omáčkou by Romča

Obrázek Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Obrázek Rýžové závitky s tofu nádivkou by Romča

Rýžové závitky s tofu nádivkou by Romča

TOPlist