Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Ovesný raw jogurt

Potřebné přísady:
  • 3 hrnečky kvalitních ovesných vloček
  • 3 hrnečky vody
  • 1/4 lžičky vanilkové esence
  • 3 kapky stévie nebo 1 polévková lžíce agáve nebo javorového sirupu kdo co má rád
Postup přípravy:
  1. Dejte ovesné vločky do skleněné nebo kovové mísy a přidejte vodu a nechte přes noc máčet. Ráno přeceďte přes cedník a propláchněte pořádně studenou vodou. Nechte okapat a opět přidejte tři šálky vody a na vysokou rychlost mixujte do hladka. Dejte zpět do misky a přikryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě. Průvan vadí při procesu fermentace.
  2. Jednou nebo dvakrát denně promíchejte a ujistěte se, že utěrka je pěkně vlhká. Doba než budete mít jogurt vetšinou trvá 3-4 dny kvašení. Pokud jste již spokojeni s kyselostí vašeho ovesného jogurtu přidejte pár lžiček vody, vanilku a sladidlo. Jogurt vydrží cca 5 dnů v chladničce. Také můžete osladit smrkovým medem pokud máte rádi.
  3. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

Domácí mletá zelenina - zdravá domácí alá vegeta

Obrázek Dušená  čočka s dýní a tofu

Dušená čočka s dýní a tofu

Obrázek Bramborová placka s domácím bezinkovým kompotem

Bramborová placka s domácím bezinkovým kompotem

Obrázek Bramborová šťáva - velmi zdravý a prospěšný nápoj pro Vaše tělo

Bramborová šťáva - velmi zdravý a prospěšný nápoj pro Vaše tělo

Obrázek Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Obrázek Omáčka co nemá jméno s mašličkama

Omáčka co nemá jméno s mašličkama

Obrázek Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Obrázek Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

TOPlist