Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Ovesný raw jogurt

Potřebné přísady:
  • 3 hrnečky kvalitních ovesných vloček
  • 3 hrnečky vody
  • 1/4 lžičky vanilkové esence
  • 3 kapky stévie nebo 1 polévková lžíce agáve nebo javorového sirupu kdo co má rád
Postup přípravy:
  1. Dejte ovesné vločky do skleněné nebo kovové mísy a přidejte vodu a nechte přes noc máčet. Ráno přeceďte přes cedník a propláchněte pořádně studenou vodou. Nechte okapat a opět přidejte tři šálky vody a na vysokou rychlost mixujte do hladka. Dejte zpět do misky a přikryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě. Průvan vadí při procesu fermentace.
  2. Jednou nebo dvakrát denně promíchejte a ujistěte se, že utěrka je pěkně vlhká. Doba než budete mít jogurt vetšinou trvá 3-4 dny kvašení. Pokud jste již spokojeni s kyselostí vašeho ovesného jogurtu přidejte pár lžiček vody, vanilku a sladidlo. Jogurt vydrží cca 5 dnů v chladničce. Také můžete osladit smrkovým medem pokud máte rádi.
  3. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Obrázek Domácí kokosové mléko - jak na to

Domácí kokosové mléko - jak na to

Obrázek Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Obrázek Ananasová kolečka v listovém těstě - superrychlé

Ananasová kolečka v listovém těstě - superrychlé

Obrázek Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Obrázek Krupicová kaše - Semolina Porridge

Krupicová kaše - Semolina Porridge

Obrázek Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Obrázek Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

TOPlist