Škubánky by Romča
Potřebné přísady:
- 1,5kg brambor
- 250g polohrubé mouky
- špetka soli
- 150g másla
Na posyp:
Postup přípravy:
- Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit. Uvařené scedíme a polovinu vody necháme v bramborách. Bramboru urovnáme vařečkou a uděláme pár děr. Zasypeme moukou a opět pro jistotu uděláme pár děr a chvilku necháme ještě propařovat. Potom zakryjeme poklicí a necháme propařit 10 minut. Po deseti minutách dáme na plotnu a prohřejeme, promícháme a opět zakryjeme poklicí a podruhé necháme 10 minut propařit. Potom přidáme část rozpuštěného másla a štouchadlem propracujeme. Někdo dává do škubánků polovinu mouky a polovinu krupice, ale já dnes použila jen mouku. Škubánky vykrajujeme dvěma lžícemi namočenými s rozpuštěném rostlinném másle. Podáváme s máslem, moučkovým cukrem a mletým mákem.
- Večer můžeme opéct na pánvičce a podávat pro změnu se zelím. Chutné jsou i se špenátem.
VegetariánskéAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit