Hledat
Filters

Škubánky by Romča

Potřebné přísady:
  • 1,5kg brambor
  • 250g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 150g másla

Na posyp:

  • cukr moučka
  • mák
Postup přípravy:
  1. Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit. Uvařené scedíme a polovinu vody necháme v bramborách. Bramboru urovnáme vařečkou a uděláme pár děr. Zasypeme moukou a opět pro jistotu uděláme pár děr a chvilku necháme ještě propařovat. Potom zakryjeme poklicí a necháme propařit 10 minut. Po deseti minutách dáme na plotnu a prohřejeme, promícháme a opět zakryjeme poklicí a podruhé necháme 10 minut propařit. Potom přidáme část rozpuštěného másla a štouchadlem propracujeme. Někdo dává do škubánků polovinu mouky a polovinu krupice, ale já dnes použila jen mouku. Škubánky vykrajujeme dvěma lžícemi namočenými s rozpuštěném rostlinném másle. Podáváme s máslem, moučkovým cukrem a mletým mákem.
  2. Večer můžeme opéct na pánvičce a podávat pro změnu se zelím. Chutné jsou i se špenátem.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špagety se sojovým granulátem

Špagety se sojovým granulátem

Zobrazit detail Špagety se sojovým granulátem
Obrázek Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky

44
Zobrazit detail Zeleninová domácí polévka se strouhankovými noky
Obrázek Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

52
Zobrazit detail Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky
Obrázek 10 receptů na  Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

10 receptů na Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

4.516
Zobrazit detail 10 receptů na Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo
Obrázek Sweet&sour zelenina s batátovým pyré

Sweet&sour zelenina s batátovým pyré

Zobrazit detail Sweet&sour zelenina s batátovým pyré
Obrázek Zapečené papriky s tofu a jáhlami

Zapečené papriky s tofu a jáhlami

Zobrazit detail Zapečené papriky s tofu a jáhlami
TOPlist