Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou
Potřebné přísady:
- 2 cibule
- nakrouhané hlávkové zelí
- drcený kmín
- 5 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- špetka soli
- voda
- 4 menší brambory
- 1 brambor na zahuštění - nastrouhaný na jemno
- 2 lžíce umeoctu
- 2 lžíce obyč octa
- červená paprika
- Chili - na ozdobení - ( kdo nemá rád nemusí)
Postup přípravy:
- Na oleji necháme zesklovatět dvě cibule, které jsme najemno nakrájeli. Přidáme nakrouhané zelí a zaprášíme drceným kmínem. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a osolíme. Zalijeme vodou asi jeden centimetr nad zelí a přidáme na menší kostičky nakrájeneé brambory a vaříme do změknutí.
- Na zahuštění nepoužijeme mouku, ale jeden brambor, který nastrouháme najemno. Máme skoro hotovo, ořidáme dvě lžíce umeocta a dvě lžíce klasického octa na okyselení a parášíme červenou paprikou a necháme pár minutek přejít varem. Kdo chce nakonec dozdobí chilli, ale kdo nemá rád pálivé tento krok vynechá.
VegetariánskéAutor receptuDe Li
Mohlo by se Vám líbit