Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Šlehačkové sladké rohlíky

Potřebné přísady:
  • 500g hl.mouky
  • 250ml šlehačkové smetany
  • 50g cukru
  • špetička soli
  • 50g másla
  • kostička kvasnic
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce rumu
  • citrónová kůra strouhaná
Postup přípravy:
  1. Tyto rohlíky jsou s přidáním šlehačkové smetany, ze sladkého těsta, posypané drcenými mandličkami.
  2. Vypracujeme těsto, necháme kynout hodinu.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě poloviny, dva bochánky. Bochánek rozválíme do tvaru kruhu, rozřízneme na čtvrtiny a od širokého kraje srolujeme. Dáme na plech, necháme chvíli odpočinout, potřeme mlékem, posypeme mandličkami a pečeme na 200 stupňů do růžova/12 minut.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

Obrázek Rohlíky - bílé tukové - klasika

Rohlíky - bílé tukové - klasika

TOPlist