Tvarohová vánočka
Potřebné přísady:
- 150g cukru
- 150g másla
- 250g tvarohu
- 2 vejce
- 1 vejce na potření
- 500g polohr.mouky
- 2 prášky do pečiva
- hrst hrozinek
- hrst loupaných sekaných mandlí
- citronová kůra
- rum dle chuti.
Postup přípravy:
- Smícháme měkké máslo s cukrem, vejci, tvarohem a citrónovou kůrou . Na vále smícháme vzniklou hmotu s moukou a prášky do pečiva. Přidáme rozinky, které jsme předem namočily v rumu a nasekané mandle.
- Z těsta upleteme vánočku (chvíli necháme nakynout) a potřeme ji vejcem. Dáme do středně vyhřáté trouby při 180°C 40-50 minut.
- Po upečení necháme vychladnout, pocukrujeme a zabalíme do utěrky, kde necháme alespoň 1 den uležet - vánočka je pak jemnější a měkoučká…
PečivoAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit