Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Bochánky

Potřebné přísady:
  • 400g polohr. mouky
  • 3 žloutky
  • 120 g majonézy
  • špetka soli
  • 1 vanilkový lusk
  • 100g pokrájených oříšků, mandlí, rozinek, kandovaného ovoce
  • 5 lžic rumu
  • kostka kvasnic
  • 100g cukru
  • citrónová kůra
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme těsto, necháme nakynout ,utvoříme bochánky ,necháme ještě 15 minut odpočinout na plechu, potřeme vajíčkem, posypeme mandlovými lupínky a upečeme na 180 stupňů v předehřáté troubě 15-20minut, podle velikosti bochánku.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Kváskový chléb pšeničný - vynikající

Kváskový chléb pšeničný - vynikající

TOPlist