Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Kaiserky

Potřebné přísady:
  • 250ml mléka
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 150 ml oleje
  • 2 vejce
  • 500g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • na potření vejce
  • na posyp semínka, kmín, mák, hrubou sůl
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké měkké těsto, podle potřeby přidáme mouku. Necháme 1 hod kynout. Z těsta tvoříme bochánky, necháme 10 minut kynout, nařežeme, necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem, posypeme a pečeme 20 minut při 180C.
  2. Z tohoto množství je 15 ks.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

TOPlist