Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • polovina kostky
  • droždí
  • 500 g hladké mouky
  • polévkoválžíce cukru
  • 2ks vejce
  • malá lžička soli
  • 70g másla
  • sekané oříšky
  • špenát
  • žloutek rozšlehaný s lžící smetany na potření

Náplň

  • zakysaná smetana
  • listový baby špenát
  • sýr
Postup přípravy:
  1. 250 ml mléka,polovina kostky droždí, droždí,500 g hladké mouky, lžíce cukru,2 vejce,malá lžička soli,70 g másla,sekané oříšky, špenát,žloutek rozšlehaný s lžící smetany na potření. Ná naplnˇ,..zakysaná smetana,listový baby špenát a sýr.
  2. Postup:
  3. Ve vlažném mléce necháme vzejít droždí. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl a cukr a promícháme. Přidáme vejce, sekané oříšky, část špenátu a zaděláme těsto.Až nakonec přihněteme měkké máslo – ne rozpuštěné! Pak zakryjeme folií a necháme kynout.
  4. Když nám zdvojnásobí velikost,vyválíme velký plát silný asi 1 cm, potřeme hustě smetanou,nejlépe asponˇ 16 %, poklademe špenátem a sýrem.Zatočíme , a i do formy uděláme šneka, Po vrchu nařízneme a necháme ještě 40 minut kynout. Před pečením potřeme žloutkem s mlékem a pečeme na 180 do zlatova.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

TOPlist