Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Těsto 1.2.3.

Potřebné přísady:

Těsto :

  • 400g hladké mouky
  • 250g Hery
  • 250g zakysané smetany

Náplň :

  • může být jakákoliv podle chuti
Postup přípravy:
  1. Příprava těsta je jednoduchá - smícháme suroviny dohromady,vypracujeme hladké těsto a to pak vložíme do ledničky na 2hodiny odležet. Pozor,v ledničce opravdu musí být aspoň ty 2 hodiny,ne méně! Může v ní být ale o pár hodin déle. Těsto pak vyválíme na tenkou placku, rozkrájíme na potřebně velké dílky(/podle toho,jaké tvary chceme),plníme nádivkou dle chuti a motáme buď šátečky nebo rohlíčky apod. Naplněné kousky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby,kde pečeme při 190°C 35-40minut.
  2. "houstičky"na fotce jsou plněné jablíčky se skořicí.
  3. Nedávno jsem z tohoto těsta pekla šátečky plněné tvarohem a mákem…
  4. po upečení je super,hlavně pro sladkomily:-), obalit je ještě v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

TOPlist