Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Nadýchané bylinkové houstičky

Potřebné přísady:
  • 2ks žloutky
  • lžička cukru do kvásku
  • třetinku kostky droždí
  • 200g hladké mouky
  • špetka soli
  • 100ml teplého mléka
  • 30g měkkého másla
  • 2 lžíce majonézy
  • hrst sekaného špenát
Postup přípravy:
  1. 2ks žloutky
  2. lžička cukru do kvásku
  3. třetinku kostky droždí
  4. 200g hladké mouky
  5. špetka soli
  6. 100ml teplého mléka
  7. 30g měkkého másla
  8. 2 lžíce majonézy
  9. hrst sekaného špenátu
  10. Z části mléka, cukru droždí a lžíce mouky necháme vzejít omládek,. Žloutky,měkké máslo,majonézu, sůl , špenát a zbytek mléka vymícháme do kašičky,přidáme omládek a po lžících přimícháváme mouku,..podle potřeby můžeme i přidat, těsto by mělo být jemné, ne tuhé. Uděláme bochánek, dáme ne plech s papírem nebo folií, roztáhneme do všech stran , zakryjeme a necháme necelou hodinku kynout. Po vykynutí kartou nakrojíme hoistička, já jich udělala 9, a pomažeme remuládou z lžíce majonézy, lžíce olivového oleje, lžíce zakysané smetany a lžíce pažitky,.a ještě posypeme pažitkou…..pečeme na 180 do zlatova. Po vytažení trochu potřu slanou vodou. Jsou velmi jemné, nadýchané a moc dobré,..
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

TOPlist