Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Esíčka

Potřebné přísady:
  • 180 g másla
  • 75 g cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g hladké mouky
  • 75 g škrobu (bramborového - solamylu; nebo kukuřičného - třeba gustinu)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 zarovnané lžičky skořice
Postup přípravy:
  1. Utřeme máslo s cukry do světlé hmoty, přidáme skořici a pečlivě promícháme (já nechávám obvykle pracovat robota, ale jde to i s vařečkou v ruce:o)). Přidáme mouku, solamyl, prášek do pečiva a vypracujeme těsto, které se nelepí a ani nedrobí). Z těsta formujeme malé kuličky, které rozmáčneme vidličkou a nebo paličkou na maso, případně pomocí strojku na sušenky tvarujeme orignální esíčka. Pečeme v předeháté troubě na 180°C asi 15-18 minut.
  2. Uskladníme v uzavíratelné dóze a necháme aspoň do druhého dne rozležet.
  3. Pokud chcete tmavá esíčka, místo skořice dejte 2 lžíce kakaa.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

TOPlist