Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Jidáše

Potřebné přísady:
  • hladká mouka 500 g - já dala 250 g hladké a 250 g celozrnné špaldové,
  • špetka soli
  • droždí 18 g
  • cukr krupice 100 g
  • citronová kůra špetka
  • žloutek 3 ks
  • máslo rozpuštěné 120 g
  • Na potírání rum rozmíchám s dvěma lžícemi medu
Postup přípravy:
  1. Těsto vypracuje pekárna anebo ručně. Vykynuté rozdělím na prameny asi centimetr tlusté a 25 cm dlouhé.Tvaruji jidáše a nechám na plechu ještě kynout a před pečením potřu rumem s medem.Peču při 180 °C.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Burgrové houstičky s přidáním  Lievito Madre

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

TOPlist