Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Rychlý chléb podle Petry

Potřebné přísady:
  • 1 kg hl mouky
  • 1ks čerstvého droždí
  • 3 lžičky soli
  • 500 - 600 ml vody vlažné
  • na špičku nože cukr na kvásek
  • já přidávám i kmín cca 1 pl lžíci
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme těsto a necháme cca 1 hodinu kynou , pak přendáme na vál a vypracujeme bochník přendáme na plech a necháme znovu kynout cca 20-30 min .Rozehřejeme troubu na 220stupnů a pečeme 30 min a sem tam potřeme vodou s olejem.
  2. Nádoba se nevymazává, nenahřívá ,měl by být kvásek.Já pekla v plynové troubě na pomalu asi hodinku zakrytý a pak půl hodiny odkrytý a pořád během pečení natírat vodou s olejem.Je výborný a lepší jsem snad ještě nejedla.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

TOPlist