Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Rychlý chléb podle Petry

Potřebné přísady:
  • 1 kg hl mouky
  • 1ks čerstvého droždí
  • 3 lžičky soli
  • 500 - 600 ml vody vlažné
  • na špičku nože cukr na kvásek
  • já přidávám i kmín cca 1 pl lžíci
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme těsto a necháme cca 1 hodinu kynou , pak přendáme na vál a vypracujeme bochník přendáme na plech a necháme znovu kynout cca 20-30 min .Rozehřejeme troubu na 220stupnů a pečeme 30 min a sem tam potřeme vodou s olejem.
  2. Nádoba se nevymazává, nenahřívá ,měl by být kvásek.Já pekla v plynové troubě na pomalu asi hodinku zakrytý a pak půl hodiny odkrytý a pořád během pečení natírat vodou s olejem.Je výborný a lepší jsem snad ještě nejedla.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Obrázek Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

Bulky - bez sýra - nízkosacharidové - keto

Obrázek Pšeničný kváskový chléb by Romča

Pšeničný kváskový chléb by Romča

TOPlist