Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Rychlý chléb podle Petry

Potřebné přísady:
  • 1 kg hl mouky
  • 1ks čerstvého droždí
  • 3 lžičky soli
  • 500 - 600 ml vody vlažné
  • na špičku nože cukr na kvásek
  • já přidávám i kmín cca 1 pl lžíci
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme těsto a necháme cca 1 hodinu kynou , pak přendáme na vál a vypracujeme bochník přendáme na plech a necháme znovu kynout cca 20-30 min .Rozehřejeme troubu na 220stupnů a pečeme 30 min a sem tam potřeme vodou s olejem.
  2. Nádoba se nevymazává, nenahřívá ,měl by být kvásek.Já pekla v plynové troubě na pomalu asi hodinku zakrytý a pak půl hodiny odkrytý a pořád během pečení natírat vodou s olejem.Je výborný a lepší jsem snad ještě nejedla.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Rohlíky - bílé tukové - klasika

Rohlíky - bílé tukové - klasika

Obrázek Kváskový chléb pšeničný - vynikající

Kváskový chléb pšeničný - vynikající

TOPlist