Těsto připravíme v domácí pekárně nebo vymícháme ručně.
V pekárně: Do pekárny nalijeme vlažné mléko a olej, nasypeme prosátou mouku, do jednoho rohu vsypeme sůl, na opačném konci v mouce vyhloubíme malý důlek, do kterého nasypeme cukr a na něj rozdrobíme droždí. Zapneme program TĚSTO.
Ručně: Do hrníčku nalijeme trochu vlažného mléka, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, olej, zbývající mléko a kvásek, vymícháme hladké nelepivé těsto, mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílů, z každého uděláme bochánek, který rozválíme a rozkrájíme na 8 dílků. Na každý dílek položíme přeložené kolečko šunkového salámu, na něj trvanlivý salám, posypeme sýrem, přehneme okraje těsta a celý dílek smotáme směrem ke špici.
Vznikne 40 minirohlíčků, které uložíme na dva plechy s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Potřeme rozšlehaným žloutkem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme dozlatova. Lze plnit různými náplněmi.