Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Luxusní slané minirohlíčky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 275 ml mléka
  • 150 ml oleje
  • 500 g hladké mouky
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • 30 g droždí

Náplň:

  • šunkový salám
  • trvanlivý salám
  • strouhaný sýr
Postup přípravy:
  1. Těsto připravíme v domácí pekárně nebo vymícháme ručně.
  2. V pekárně: Do pekárny nalijeme vlažné mléko a olej, nasypeme prosátou mouku, do jednoho rohu vsypeme sůl, na opačném konci v mouce vyhloubíme malý důlek, do kterého nasypeme cukr a na něj rozdrobíme droždí. Zapneme program TĚSTO.
  3. Ručně: Do hrníčku nalijeme trochu vlažného mléka, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, olej, zbývající mléko a kvásek, vymícháme hladké nelepivé těsto, mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílů, z každého uděláme bochánek, který rozválíme a rozkrájíme na 8 dílků. Na každý dílek položíme přeložené kolečko šunkového salámu, na něj trvanlivý salám, posypeme sýrem, přehneme okraje těsta a celý dílek smotáme směrem ke špici.
  5. Vznikne 40 minirohlíčků, které uložíme na dva plechy s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Potřeme rozšlehaným žloutkem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme dozlatova. Lze plnit různými náplněmi.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

TOPlist