Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Potřebné přísady:
  • 700g špaldová mouka
  • lžička a půl sůl
  • lžíce oleje
  • půl balíčku slunečnicových semínek
  • jeden a půl balíčku sušené droždí
  • cca půl litru vody
Postup přípravy:
  1. Tenhle fešák má něco přes kilo a je vynikající.
  2. 700g hladké špaldové mouky, lžička a půl soli, 2 lžíce oleje, půl balíčku slunečnicových semínek a poprvé v životě jsem použila sušené droždí a to jeden a půl balíčku a na zadělání teplou vodu, asi tak něco přes půl litru, prostě tak akorát.
  3. Těsto jsem klasicky uhnětla, nechala hodinku kynout už přímo v kulaté formě a poté potřela ještě olejem a posypala znovu semínky a pekla hodinku na 180 . Nechala jsem chleba po upečení pod pokličkou trochu zapařit, pak vychladnout a je luxusní.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

TOPlist