Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Kváskový chléb pšeničný - vynikající

Potřebné přísady:
  • 300g chlebová pšeničná mouka
  • 300g manitoba
  • 480g voda
  • 100g Lievito Madre v plné síle
  • Sůl, kmín, lžička sladu nebo medu
Postup přípravy:
  1. Mouky smícháme, přidáme vodu a namlčíme na hodinu. Přidáme Lievito Madre, slad, promícháme a necháme opět hodinu odpočívat. Přidáme sůl, kmín a propracujeme cca 16-20 minut na nejnižší stupeň robotu. Dáme do misky vymazané olejem. 3x po 40 minutách přeložíme. Stočíme do ošatky, necháme hodinku kynout a dáme na noc do lednice a pečeme druhý den. Předehřejeme litinový hrnec v troubě, trvá to 30 minut. V uzavřeném litinovém hrnci 23 minut na 250 stupňů, potom odkryjeme a pečeme 20 minut odkryté.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Rohlíky - bílé tukové - klasika

Rohlíky - bílé tukové - klasika

Obrázek Pšeničný kváskový chléb by Romča

Pšeničný kváskový chléb by Romča

TOPlist