Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre
Potřebné přísady:
- 150g nakrmeného Lievito Madre
- 100g špaldová celozrnná mouka
- 150g hladká mouka
- 85g vlahé mléko
- 1lžička ječný slad
- 1 lžička soli
- 30ml olej
- 1ks vejce
- 4g droždí
Postup přípravy:
- Bulky lze udělat i bez Lievito Madre, pouze za použití droždí.
- Nebo naopak pouze z Lievito Madre. V tom případě si uděláme večer rozkvas a ráno tvořím bulky.
- Do hrnecku dáme vlažné mléko, droždí a 3-4 lžíce mouky, odebrané z uvedeného množství, promícháme a necháme 30 minut kvasit. Zbytek ingrediencí dáme do mísy, promícháme a přidáme i perferment. Zaděláme, nechám hnětat v robotu 8-10 minut.
- Vyndám, přeložím a dám do uzavíratelné misky kynout na 30minut. Po 30 minutách opět přeložím a nevháme kynout 30 minut.
- Opět přeložím a nechám kynout 1 hodinu. Potom rozdělil na 4 dílky, stočím do bochánku a nevháme kynout dalších 30 minut. Pomažu rozšlehaným vejcem a posypu, seznamem nebo lněným semínkem.
- Peču na kameni nebo na plechu dokud nejsou zlaté. Po vyndání záklepkou na spodek bulky, měla by dubět. Pokud neduní, nechám ještě péct.
Pečivo
Mohlo by se Vám líbit