Bulky lze udělat i bez Lievito Madre, pouze za použití droždí.
Nebo naopak pouze z Lievito Madre. V tom případě si uděláme večer rozkvas a ráno tvořím bulky.
Do hrnecku dáme vlažné mléko, droždí a 3-4 lžíce mouky, odebrané z uvedeného množství, promícháme a necháme 30 minut kvasit. Zbytek ingrediencí dáme do mísy, promícháme a přidáme i perferment. Zaděláme, nechám hnětat v robotu 8-10 minut.
Vyndám, přeložím a dám do uzavíratelné misky kynout na 30minut. Po 30 minutách opět přeložím a nevháme kynout 30 minut.
Opět přeložím a nechám kynout 1 hodinu. Potom rozdělil na 4 dílky, stočím do bochánku a nevháme kynout dalších 30 minut. Pomažu rozšlehaným vejcem a posypu, seznamem nebo lněným semínkem.
Peču na kameni nebo na plechu dokud nejsou zlaté. Po vyndání záklepkou na spodek bulky, měla by dubět. Pokud neduní, nechám ještě péct.