Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Vynikající karásky od Staňky

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky
  • 2dl mléka
  • 100g cukru
  • 2 žloutky
  • 50g másla
  • 30g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • máslo na pomazání karásků
  • hladká mouka na vál
  • cukr moučka na posyp
Postup přípravy:
  1. Mléko přihřejme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme půl lžičky cukru a promícháme - necháme stát bokem , čekáme až nám vzejde kvásek. Mezitím si prosijeme do mísy mouku, přidáme cukr, promícháme. Teď přidáme všechny ostatní ingredience, máslo musí být změklé a pokojové teploty. Přidáme i vzešlý kvásek a necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na několik stejných dílů =počet karásků. Z každého dílku vyválíme potřebný počet hadů a zapleteme jako cop. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 min vykynout. Pečeme v předehřáté troubě. Před pečením potřeme rozpuštěným máslem. Kdo chce a je zvyklý bílkem, nebo rozšlehaným vejcem, mlékem - každý podle sebe. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Obrázek Rohlíky - bílé tukové - klasika

Rohlíky - bílé tukové - klasika

TOPlist