Domácí kváskové loupáky
Potřebné přísady:Rozkvas
- 150g Lievito Madre nebo 2 plévkove lžíce pšeničného kvásku z lednice
- 115g hladká mouka
- 115g voda - odstátá
Těsto
- 230g pšeničného rozkvasu
- 500g hladká mouka
- 200ml vlažná voda - odstátá bez chlóru
- 100g cukr
- 100g máslo rozpuštěné ale vychladlé
- 1ks vejce
- trocha soli
Postup přípravy:Rozkvas
- Večer si uděláme rozkvas viz. ingredience na rozkvas, promícháme, zavřeme víčkem a necháme 10-12 hodin rozkvasit.
Těsto
- Z rozkvasu odebereme zpět 2 lžíce do základního mateřského kvásku a ten vrátíme zpět do lednice.
- Rozkvas dáme do mísy od robota a přidáme všechny ostatní suroviny a necháme robot pracovat 5 minut.
- Necháme 3 hodiny v teple kynout a po 40 minutách překládáme.
- Po vykynutí naolejujeme pracovní plochu, těsto rozdělíme na několik částí a vyválíme kolo, které rozdělíme na trojúhelníky a od širší strany stočíme. Položíme na pečící papír, který máme na pracovní ploše a necháme nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.
- Troubu rozpálíme na 250 stupňů i s plechem potom vyndáme plech, přendáme loupáky i s papírem na plech, přikryjeme alobalem a dáme do trouby. Po 2-3 minutkách troubu ztlumíme na 200 stupňů a pečeme do zlatova.
- Po upečení dáme na mřížku, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
- Dobrou chuť
Pečivo
Mohlo by se Vám líbit