Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Housky z Nezdic

Těsto se zadělává smetanou a potírají se během pečení slanou vodou.

Potřebné přísady:
  • 50 dkg hladké mouky
  • 140 ml mléka
  • 140 ml sladké smetany
  • 5 dkg másla
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 žloutky
  • 1 droždí
  • vejce s mlékem na první potření
  • slaná teplá voda na potírání během pečení
  • posypka - kmín, hrubá sůl (není nutná )
Postup přípravy:
  1. Zaděláme těsto, řádně propracujeme ( musí praskat ) a necháme kynout. Po vykynutí znova propracujeme a opět necháme 1/2 hodiny kynout.
  2. Upleteme housky, potřeme, posypeme a dáme na plech, kde je necháme vydýchat 1/4 hodiny.
  3. Pečeme při 190 st. asi 15 min.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Rohlíky - bílé tukové - klasika

Rohlíky - bílé tukové - klasika

TOPlist