Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Sladké rohlíky

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 1 dcl oleje
  • 100 g cukru
  • 600 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Těsto si dělám v pekárně, ale jde zadělat i klasickým způsobem. Program TĚSTO.Péct na pečícím papíru.
  2. Po vykynutí tvořit rohlíčky ,potřít rozšlehaným žloutkem a posypat mákem.Nechat ještě na plechu 15 minut kynout a pak dát do rozehřáté trouby asi na 10 minut péct dozlatova, záleží podle trouby.
  3. Autotr receptu Petra Šinorová
Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Burgrové houstičky s přidáním  Lievito Madre

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

Obrázek Rohlíky - bílé tukové - klasika

Rohlíky - bílé tukové - klasika

TOPlist