Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Potřebné přísady:
  • 300ml mléka
  • 2 žloutky
  • 62g rozpušěného másla (můžeme i sádlo nebo 1/2sádla,1/2másla)
  • 100g curku krupice
  • 550g polohrubé mouky (do pekárny většinou ještě 2-3lžíce přisypu)
  • špetka soli
  • 1/2 kostky droždí nebo 2lžičky sušeného droždí
  • na potírání rohlíků bílek
  • na naplnění rohlíků rozpuštěné máslo a skořicový cukr - jde i jakákoliv jiná náplň, dávala jsem i domácí marmeládu.
Postup přípravy:
  1. Recept je do pekáry, takže vkládejte, tak jak je v receptu. Kdo pekárnu nevlastní připraví si těsto ručně. Po vykynutí si rozdělím těsto na bochánky a rozválím, potřu rozpuštěným máslem, posypu skořicovým cukrem a umotám jako rohlík, dám na plech vyloženým papírem na pečení a nechám 15-20min pod utěrkou kynout. Před vložením do trouby potřu bílkem a posypu skořicovým cukrem a šup do trouby:-) Peču v předehřáté troubě na 150-180st,záleží na typu trouby a peču do zezlátnutí.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

TOPlist