62g rozpušěného másla (můžeme i sádlo nebo 1/2sádla,1/2másla)
100g curku krupice
550g polohrubé mouky (do pekárny většinou ještě 2-3lžíce přisypu)
špetka soli
1/2 kostky droždí nebo 2lžičky sušeného droždí
na potírání rohlíků bílek
na naplnění rohlíků rozpuštěné máslo a skořicový cukr - jde i jakákoliv jiná náplň, dávala jsem i domácí marmeládu.
Postup přípravy:
Recept je do pekáry, takže vkládejte, tak jak je v receptu. Kdo pekárnu nevlastní připraví si těsto ručně. Po vykynutí si rozdělím těsto na bochánky a rozválím, potřu rozpuštěným máslem, posypu skořicovým cukrem a umotám jako rohlík, dám na plech vyloženým papírem na pečení a nechám 15-20min pod utěrkou kynout. Před vložením do trouby potřu bílkem a posypu skořicovým cukrem a šup do trouby:-) Peču v předehřáté troubě na 150-180st,záleží na typu trouby a peču do zezlátnutí.
Pečivo
Autor receptuLenka Kučerová (+ foto Michaela Křenková)