Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Česnekové trojhránky

Potřebné přísady:
  • 500 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 750 g hladké mouky
  • 4 lžičky sušeného nebo 42 g čerstvého droždí

Nádivka:

  • 125 g změklého másla
  • sůl dle chuti
  • 12 - 14 prolisovaných stroužků česneku
Postup přípravy:
  1. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, které rozválíme, potřeme nádivkou a posypeme Vegetou, kořením nebo semínky.Vegetu jsem ale nedávala v nádivce je dost soli,záleží na chuti každého
  2. Zavineme jako závin a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí rádélka nebo zoubkatého nože (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.
  3. Pečeme při 180°C / asi 30 minut.
  4. Fantazii se meze nekladou, dá se plnit sýrem, salámem apod.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

TOPlist