Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Chleba podle Evičky

Potřebné přísady:
  • 3 HR hl mouky (já dávám 1 HR tmavě chlebové a 2HR žitné)
  • 1 a 1/2 HR vody
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 2 lžíce kmínu (já dávám celý, ale může být drcený)
Postup přípravy:
  1. Zaděláme těsto a necháme 8-12hod kynout (já nechávám přes noc), troubu rozpálíme na 250C a vložíme do ní pekáč i s víkem. Asi po 10min do pekáče dáme těsto, stáhněme troubu na 230C a zaklopené pečeme 30min, potom odklopíme a dopečeme asi 15min, potřeme vodou a necháme na mřížce chladnout (do těsta, nebo návrh lze přidat různá semínka, já dávám dovnitř slunečnicová).
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

TOPlist