Chleba podle Evičky
Potřebné přísady:
- 3 HR hl mouky (já dávám 1 HR tmavě chlebové a 2HR žitné)
- 1 a 1/2 HR vody
- 2 lžičky soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 2 lžíce kmínu (já dávám celý, ale může být drcený)
Postup přípravy:
- Zaděláme těsto a necháme 8-12hod kynout (já nechávám přes noc), troubu rozpálíme na 250C a vložíme do ní pekáč i s víkem. Asi po 10min do pekáče dáme těsto, stáhněme troubu na 230C a zaklopené pečeme 30min, potom odklopíme a dopečeme asi 15min, potřeme vodou a necháme na mřížce chladnout (do těsta, nebo návrh lze přidat různá semínka, já dávám dovnitř slunečnicová).
PečivoAutor receptuEva Králová
Mohlo by se Vám líbit