Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Kváskový žitný chléb

Potřebné přísady:
  • 250g žitné mouky
  • 300g kvásku mám ho ze žitné mouky
  • 250g pohanková mouka
  • sůl
  • kmín
  • přidávám slunečnicová semínka a ty na půl hodky namáčím do vody
Postup přípravy:
  1. Chléb mi kyne celý den nebot bydlím v kamené chalupě a teploty se hodně mění, pak nahřeji pekáč 20 minut na 230°C, vložím chleba a peču na 200°C 30 minut přiklopený. Pak 15min odklopený 190°C mažu žloutkem a sypu nějakými semínky nebo vločkami.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Nízkosacharidové - keto - bulky

Nízkosacharidové - keto - bulky

TOPlist