Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Plněný brioškový věnec

Potřebné přísady:
  • 500g pšeničné chlebové mouky plus na poprášení
  • 10g soli
  • 1,5 sáčku sušeného droždí (10 gramů)
  • 170 ml vlažného plnotučného mléka
  • 4 ks vejce plus 1ks na potření
  • 250g másla změklé a nasekané
  • 10 plátků sušené šunky
  • 4 bochánky mozzarelly po 125g
  • Hrstka bazalkových listů
  • 80g strouhaného parmazánu
Postup přípravy:
  1. Do pekárny dejte vejce, mléko a změklé máslo. Na to nasypeme na jednu stranu sůl a na druhou suché droždí. Zasypeme moukou a necháme hnětat.V pekárně na program těsto kynuté. Pokud máte robot můžete hnětat kratší dobu a poté vyjmete a necháte alespoň hodinu kynout.
  2. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme na obdélník o síle cca 1,5 cm. Poklademe šunkou a mozzarelou a zasypeme bazalkou.
  3. Od delší strany stáčíme do rolády. Podélně roládu rozkrojíme a zapleteme do copu. Cop o dvou pramenech jako vrchní patro vánočky. Zatočíme do věnce a položíme na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou podložkou. Přikryjeme potravinářskou folií nebo utěrkou a necháme kynout další hodinu.
  4. Troubu předehřejeme cca na 180 stupňů. Každý podle své trouby a potřeme vejcem a zasypeme parmazánem. Pečeme cca 25 minut a máme hotovo. Podáváme jak teplé tak studené jak kdo má chuť.
Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Obrázek Rohlíky - bílé tukové - klasika

Rohlíky - bílé tukové - klasika

TOPlist