Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Plněný brioškový věnec

Potřebné přísady:
  • 500g pšeničné chlebové mouky plus na poprášení
  • 10g soli
  • 1,5 sáčku sušeného droždí (10 gramů)
  • 170 ml vlažného plnotučného mléka
  • 4 ks vejce plus 1ks na potření
  • 250g másla změklé a nasekané
  • 10 plátků sušené šunky
  • 4 bochánky mozzarelly po 125g
  • Hrstka bazalkových listů
  • 80g strouhaného parmazánu
Postup přípravy:
  1. Do pekárny dejte vejce, mléko a změklé máslo. Na to nasypeme na jednu stranu sůl a na druhou suché droždí. Zasypeme moukou a necháme hnětat.V pekárně na program těsto kynuté. Pokud máte robot můžete hnětat kratší dobu a poté vyjmete a necháte alespoň hodinu kynout.
  2. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme na obdélník o síle cca 1,5 cm. Poklademe šunkou a mozzarelou a zasypeme bazalkou.
  3. Od delší strany stáčíme do rolády. Podélně roládu rozkrojíme a zapleteme do copu. Cop o dvou pramenech jako vrchní patro vánočky. Zatočíme do věnce a položíme na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou podložkou. Přikryjeme potravinářskou folií nebo utěrkou a necháme kynout další hodinu.
  4. Troubu předehřejeme cca na 180 stupňů. Každý podle své trouby a potřeme vejcem a zasypeme parmazánem. Pečeme cca 25 minut a máme hotovo. Podáváme jak teplé tak studené jak kdo má chuť.
Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

TOPlist