Na smažení: olej + ubrousky na odsátí přebytečného tuku
Na naplnění: uvařený hustý vanilkový pudink (500ml mléka, 2 van. pudink. prášky, 50g moučkového cukru, lžíce rumu. Uvaříme pudink, necháme zcela zchladnout. Během chladnutí občas zamícháme, aby se na povrchu nevytvořil škraloup.)
Na posypání moučkový cukr
Postup přípravy:
Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme, necháme vzejít kvásek. Do proseté, osolené mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout. Pak přidáme zbytek cukru a rum. Nakonec rozšleháme žloutky s tukem a vmícháme do těsta. Necháme v klidu na teplém místě kynout tak hodinu. Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplňa dalším prázdným kolečkem přikryjeme. Konce pořádně přimákčneme.
Necháme ještě chvilku kynout a pak necháme na pánvičce rozehřát olej a koblihy osmažíme z obou stran dozlatova. Z usmažených koblih odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a pocukrujeme.