Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PečivoVaření, pečení, recepty

Houstičky podle Haničky

Potřebné přísady:
  • 200g hl.mouky
  • 300g pol.mouky
  • 50g sádla
  • 250ml vlažné vody
  • 21g droždí
  • 10g cukru
  • 10g soli
Postup přípravy:
  1. Nechala jsem 1 hodinu kynout pod igelitem, navážila jsem si stejné kousky po 85g a udělala oválky, ty nechala kynout asi 10 minut a pak narazila tvořítkem od tescomy přímo na housky. Přikryla igelitem a nechala kynout asi 40minut na plechu. Postříkala jsem vodou a pekla v HV na 200 stupňů do zlata.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

TOPlist